top of page

Speciale maatregelen ivm Covid 19

Het zijn bijzondere tijden. De maatregelen in verband met het Coronavirus treffen ons allemaal in het centrum van onze leefwereld. We hopen van harte dat het goed met u gaat.

Ook wij werden geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Zo werden we verplicht onze praktijk enkel open te stellen voor dringende zaken en onze deuren te sluiten voor routinezorg.

 

Vanaf maandag 4 mei mogen we de deuren gelukkig wat meer openzetten voor alle zorg die u nodig heeft. Laat het duidelijk zijn, u bent welkom voor al uw zorgvragen! Om de zorg vlot en veilig te laten verlopen, hebben we wel enkele aanpassingen moeten doorvoeren. Het doel is om onze praktijk coronavrij te houden. We sommen onze maatregelen hier op:

 

 

  • We werken enkel nog op afspraak. Zo vermijden we een wachtzaal.

  • Een afspraak kunt u maken per telefoon of (bij voorkeur) VANAF DINSDAG 5 MEI via onze website: www.huisartsenbegijnhof.be.

  • We bieden vanaf nu ook videoconsulten aan via het internet. Op die manier kunnen we op een veilige manier elektronisch communiceren. Is een onderzoek van het lichaam dan toch noodzakelijk, dan nodigen we u uit op de praktijk.

  • Het doel is onze praktijk Coronavrij te houden. Mensen met luchtwegklachten of klachten die enigszins kunnen wijzen op het coronavirus zullen verwezen worden naar het triagepunt van de huisartsen op de site van het Jan Palfijnziekenhuis.

  • Ondanks de media berichten rondstuurde dat huisartsen voluit zullen kunnen testen uitvoeren op het Coronavirus, is dit in realiteit nog NIET het geval. We verwachten meer nieuws daarover tegen het eind van deze week. Het laboratorium waar we mee samenwerken, werkt hard om de testcapaciteit zo snel mogelijk te voorzien.

  • Indien u naar onze praktijk komt, vragen we een mondmasker aan te doen en bij het binnenkomen de handen te ontsmetten. We voorzien zeker desinfecterende handgel. Een mondmasker kunnen we u jammer genoeg niet bieden. Indien u geen mondmasker kan vinden, kunt u ook een sjaal voor de mond doen.

  • We vermijden een volle wachtzaal. Bent u door omstandigheden niet alleen in het gebouw, hou dan tenminste 1,5 meter afstand. De stoelen in de wachtzaal zullen zo geplaatst zijn, dat een afstand van 1,5 meter gegarandeerd is.

  • Huisbezoeken trachten we te beperken. Dit omdat we zelf zo weinig mogelijk willen het risico lopen om het virus te verspreiden. Indien we op huisbezoek komen, zal u gevraagd worden of we ons beschermmateriaal bij u mogen achterlaten. Het beschermmateriaal moet direct in de vuilbak. Knoop de vuilzak liefst zo snel mogelijk dicht.

  • Betaal bij voorkeur met je bancontact app op je smartphone. Dit is contactloos en veilig. Lukt het niet, zorg dan voor gepast geld aub.

bottom of page