Over ons

De 2 Huisartsen samen op de foto.

Hoe het allemaal begon

Dr. Piet & Dr. Steven samen op de foto.

Na 12 jaar werken in de Wondelgemstraat verhuisde Dr. Piet Debackere zijn praktijk in 2009 naar de Begijnhoflaan. Tijdens zijn engagement in de lokale huisartsenkring leerde hij Dr. Steven Simoens kennen. Wat begon met wat schertsend te brainstormen over samenwerken, groeide stilaan uit tot een concreet idee. Huisartsenpraktijk Begijnhof was het resultaat en samen gaan we voor een moderne en geëngageerde huisartsgeneeskunde!Onze kennis en ervaring delen we ook graag, daarom is onze praktijk ook als opleidingsplaats goedgekeurd voor een huisarts in opleiding.

Dr. Debackere Piet

Portretfoto van Dr. Piet.

Dr Debackere studeerde af in 1995, Bijkomend volgde hij een opleiding sportgeneeskunde, handig voor al wie komt met sportgerelateerde klachten. In 2003 volgde dan ook nog het diploma in acupunctuur. Dit resulteert in een hoop ervaring, een klinische kijk die verder gaat dan de klacht. Niet alleen op korte termijn, we gaan voor een gezondheid op lange termijn.  Samen zoeken we wat bij jou past. Een uitgebreid netwerk helpt verder bij het doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg, indien nodig.

Kan je bij terecht voor:

Huisarts
Sportgeneeskunde
Acupunctuur

Engagement:

lid van het kernteam communicatie HVG (Huisartsen Vereniging Gent)
lid van de Huisartsen Advies Raad van de HVG
ondervoorzitter van de vzwdie een weeshuis steunt in Nepal
Portretfoto van Dr. Piet.

Dr. Simoens Steven

Portretfoto van Dr. Steven.

Met een focus op huisartsgeneeskunde en sportgeneeskunde biedt Dr. Simoens hoogwaardige zorg en ondersteuning voor al uw gezondheidsbehoeften. Of u nu komt voor een routinematige controle, advies over sportgerelateerde blessures of behandelingen op maat, Dr. Simoens staat klaar om u te helpen. Naast zijn werk als huisarts is en was Dr. Simoens actief in tal van andere eerstelijnsinitiatieven. Zijn werk als bestuuder in de kring, coördinator in het vaccinatiecentrum, geven hem een brede visie binnenin eerstelijnszorg. Tegenwoordig is hij ook heel actief in het opleiden van de huisartsen van morgen.

Kan je bij terecht voor:

Huisartsgeneeskunde
Sportgeneeskunde

Engagement:

Raad van Bestuur Gentse huisartsenkring.

Is ook:

Stagecoördinator voor huisartsen in opleiding.
Praktijkopleider voor huisartsen in opleiding
Portret foto van huisarts Simoens

Dr. Jana Dewulf

Portretfoto van Dr. Jana.

Dr. Dewulf is huisarts in opleiding en volgt een jaar stage bij ons in de praktijk. Ze werkt volledig mee in de praktijkroutine. We overleggen dagelijks en delen alle informatie en inzicht met elkaar. 

Kan je bij terecht voor:

Huisartsgeneeskunde

Engagement:

Lid vereniging Huisartsen in opleiding
Portret foto van Huisarts in opleiding
Een map waar het werkingsgebied dat de huisartsen bedienen op staat aangeduid.

Ons werkingsgebied

Een map waar het werkingsgebied dat de huisartsen bedienen op staat aangeduid.

Lokaal werken biedt tal van voordelen. Het stelt ons in staat om nauw samen te werken met andere zorgverleners en partners in de buurt, waardoor we een uitgebreid netwerk van zorg kunnen bieden. Bovendien garandeert het een betere bereikbaarheid bij huisbezoeken, zodat we snel kunnen reageren op uw medische behoeften. Ons werkingsgebied omvat volgende wijken:

  • Elisabethbegijnhof - Papegaai

  • Rabot - Blaisantvest

  • Brugse Poort - Rooigem

  • Binnenstad